Professionelle læringsfællesskaber i praksis – dagtilbud og skole

Med YoungLab skabes professionelle læringsfællesskaber

Pædagoger, lærere og ledere udvikler en undersøgende og udforskende tilgang til praksis. De får en ‘brugsanvisning’ til den styrkede pædagogiske læreplan, fx hvordan der evalueres via videoklip fra aktionerne.

Hjælp til at udvikle professionelle læringsfællesskaber

Her får man metoder til at blive mere undersøgende om det der virker særlig godt i praksis i børnefælleskaberne. En ‘opskrift’ på praksis til de 6 læreplanstemaerne og det brede læringsbegreb, som understøtter hvordan man arbejder med regelmæssighed og struktur på evaluering og læreplaner.

En god metode til pædagogisk tilsyn – i børnehøjde

Hårdt belastede afdelinger får redskaber til at udvikle professionelle fællesskaber omkring læring, livsduelighed og faglig udvikling. Det særlige fokus på børneperspektiv i ‘tegneseriestriben’ gør at det giver mere mening for børnene.

YoungLAB sætter daginstitutionsbørn og skole-elever i centrum.


Med video og børnenes fortælling får man blik for at skabe små forandringer som giver mere mening for børnene.

Aktioner planlægges og igangsættes, der samles hurtigt op på indsatserne. Med en fortælling fortalt af børnene, en kort film og en kort evaluering. Med video får pædagoger og lærere udforsket det der virker og det der kan udvikles- om børnenes færdigheder, om selvværd og selvtillid og livsduelighed.

KOLDE DATA: Traditionelle analyser på børne området viser kun det der IKKE virker. VARME DATA: Med YoungLab bruges varme data, som fortæller konkret hvad der virker, hvordan det virker, så man lærer af hinanden i processen.

YoungLAB er et BUPL støttet innovations-samarbejde med forsker og eksperter fra Danmark og Norge. Udviklet i samarbejde med pædagogiske konsulenter og SFO leder fra Allerød og Høje Taatrup, børn, forældre, og pædagoger fra Sct. Georgsgården i Frederikssund, samt professor i relationel velfærd, Ottar Ness


YoungLAB udviklingsteamet består af Åse: pædagogisk konsulent i Allerød Kommune, Cindie: Marte Meo terapeut, Gitte: SFO leder i Høje Taastrup Kommune, Arild: UX designer i Social IQ, Andreas: idéudvikler og projektleder i Social IQ, Ottar: norsk professor fra NTNU, faglig ekspert inden for relationel velfærd og Recovery.

Ønsker mere info om professionelle læringsfællesskaber – der arbejder eksperimenterende med kollektiv læring og evaluering?