Artikler

Faglig ledelse og læringsfællesskaber:

Kontinuerlig læring på arbejdspladsen er strategisk vigtig i det 21. århundrede – hvorfor og hvordan? Forskningsartiklen beskriver hvordan man udforsker, designer og udvikler læringsfællesskaber på tværs af otte afdelinger på det socialt udsatte område i Helsingør Kommune. Forsknings- og udviklingsprojektet viser hvilke løsninger på styrings- og ledelsesrammer der skaber kontinuerlig læring. Forfatter: Andreas Borg og professor Ottar Ness. Erhvervspsykologi nr. 4, 2019.


Distance ledelse, kontrol og selvledelse:

NÆRVÆRENDE LEDELSE PÅ DISTANCEN, ER DET MULIGT? Hvordan udøve kontrol på distancen? Hvordan får du alle med på de virtuelle møder? Er medarbejderne mindre effektive derhjemme? Her en podcast med Bettina Pruhs og Andreas Borg. HR viden.dk, 2020.


Selvledelse:

3 TIPS TIL AT UDVIKLE DINE TEAMSNÅR DU ER TILBAGE PÅ JOBBET IGEN 🙂. En artikel om hvordan man får succes med selvstyrende teams – ny praksis fra Europas bedste arbejdspladser. Evaluering, professionelle læringsfællesskaber m.m. Forfatter : Andreas Borg i Væksthus for ledelse.


Selvledelse og Samskabelse:

Ledere som aktionsforskere og designere. Hvordan udvikle mennesker og teams så man løbende finder nye løsninger – på store komplekse og små daglige udfordringer? Når det er så sindsygt fokus på drift og økonomi? Og ikke tid til reflektion og når ‘standard’ løsninger heller ikke duer?

Holbæks ledere i nyt udviklings- og aktionforskning projekt om selvledende teams. Forfatter : Andreas Borg.


Pædagogisk ledelse, evaluering og læring:

Hvordan kan viden om Corona perioden bruges til at skabe gevinster for pædagoger og pædagogiske ledere ? Viden er guld. Udfordringen er at der evalueres så den nye viden omsættes til at skabe læring, ny praksis og udvikle professionelle læringsfællesskaber. Forfatter : Andreas Borg.


Ledelse og trivsel:

Organisation skal være robust – ikke medarbejderne. Hypotesen om at robuste medarbejdere giver en robust organisation, får dumpekarakter ifølge international forskning og praksis. Organisationen skal blive robust. Læs her, hvordan du griber det an. Forfatter : Andreas Borg i Væksthus for ledelse. 9.2016.


Topledelse:

Efter Corona: Der er brug for et nyt ledelsesmæssigt syn på offentlig innovation og drift Den sædvanlige diskussion om enten drift eller innovation er helt forkert. Der kræves en radikal ny tilgang til innovation og innovationsledelse blandt offentlige topledere og top-politikere. Der er brug for udsyn, højt til loftet og ren luft. Forfatter : Andreas Borg. Den offentlige.dk. 5.2020.


Ledelse og læring.

Feedback som drivende motivation på arbejdspladsen. Hvordan skal man udvikle en læringskultur? Hvor evalueringer er meningsfulde? Der er et stort fokus på performance og faglig udvikling i offentlig sektor i Danmark. Men evidente metoder og analyser sikrer ikke gode resultater alene. Om ledelse af professionelle læringsfælleskaber og evaluering der giver mening. Forfatter : Andreas Borg. Den offentlige 5.2019.


Faglig ledelse og supervision:

Kompetente socialpædagoger – skaber kompetente handicappede borgere. Forfatter : Andreas Borg.



Pædagoger og børnechefer:

Ny viden om Corona kan give milliongevinster i kommunerne. Hvad kan ny viden om Corona bruges til i kommunerne? Og hvad er de økonomiske gevinster for en kommune? Forfatter : Andreas Borg. Den offentlige.dk 6.2020.


Faglig ledelse og supervision:

Uden mere og bedre kompetenceudvikling på det sociale område – får udsatte borgere det ikke bedre. Forfatter : Andreas Borg


Ledelse og læring på tværs: Er du også optaget af at lykkes med professionelle læringsfællesskaber og læringskultur? Så læs lige her: Forfatter : Andreas Borg.


Ledelse og økonomi: KAN NY VIDEN OM CORONA GIVE MILLIONGEVINSTER I KOMMUNERNE? Hvad kan ny viden om Corona bruges til i kommunerne? Og hvad er de økonomiske gevinster for en kommune? Forfatter : Andreas Borg.