Kursusforløb med de fire nærværsmetoder

UDDANNELSE FOR LÆRERE, PÆDAGOGER, AKT TEAMS, BEVÆGELSES TEAMS, UU, PPR og SPECIAL TEAMS

Vi gennemfører workshops, kurser og uddannelser i de fire nærværsmetoder. Vi starter ikke forfra, men tager udgangspunkt i elevernes og underviserens naturlige kompetencer for indadrettet opmærksomhed og kreativ tænkning. Og det tilpasses en helt almindelig “travl” hverdag.  Med et sæt enkle, velafprøvede metoder med evidens fra Danmark, Norge og Sverige gennem 10 år  – bliver det nemmere at implementere øvelserne i den daglige klasseundervisning.

De fire nærværsmetoder – uddannelse

Udbytte: Med nærværsvejlederuddannelsen bliver du uddannet til at mestre ro og balance, til læring, både for dig selv og for dine elever. Du får adgang til en lang række øvelser, værktøjer og teorier som gør dig i stand til at blive frontløber for effektfulde læringsforløb for mere ro og balance på din skole eller institution. Du lærer redskaber og gør dig i stand til implementere forandringsforløb i hele organisationen. Her er lidt om indholdet.

stilhed1Modul 1: EN GOD START PÅ DAGEN – Stilhedstræning. SFO, de yngste klasser, de ældre klasser, i klubben eller værkstedet. Små, enkle og velfungerende afslapnings- og stilhedsøvelser tilpasset forskellige aldergrupper, som skaber koncentration omkring det man skal i gang med.

 

Modul 2: BØRN OG UNGE DER UDFORDRER – bevægelsesøvelser for de bevægelsemeget aktive børn, for de “eksplosive” og meget ukoncentrerede børn. Enkle grænsesætningsøvelser, styrker jordforbindelse og øger koncentrationsevnen. En del af øvelserne består at Peace Power Qi Gong øvelser, som kombinerer meditation med bevægelse.

 

 

berøringModul 3: PAUSERNES BETYDNING i den understøttende undervisning- enkle værktøjer til klasseværelset, værkstedet. Bl.a. massage øvelser, enkle “massagegreb”, akupressur, blid massage fra underviseren, klassekammeraten eller Qi Gong selvmassage. Øvelser som udvikler det sociale fællesskab i klasserne.

 

refleksionModul 4: SAMTALENS MULIGHED – refleksionsøvelser, til klassens time, personlige samtaler f.eks. med udsatte børn, AKT timen og teamsamarbejdet. Udvikler det sociale fællesskab i klassen og elevens evne til at udvikle egne handlekomptencer.

 

Modul 5: OPFØLGNING OG VIDERE LÆRING – evaluering af små “prototyper” og aktionslæringsforløb i skoleklassen, på SFO etc. Viden om og redskaber til implementering af vellykkede forandringsforløb på egen skole eller institution.

 

Tid og sted: 5 uddannelses dage (9-15.00). Gennemføres på den enkelte skole eller efter aftale.

Pris: 6.900,- ekskl. moms pr. deltager  Kontakt Andreas. 

Underviser: Andreas og Louise

Information om uddannelsen: Ønsker du at få tilsendt information om uddannelsesforløbet, kontakt Andreas eller Louise.


De fire nærværsmetoder  – kursus

Udbytte: Med kursus i de fire nærværsmetoder for du en række redskaber til at mestre ro og balance, til læring, både for dig selv og for dine elever. Du får adgang til og udprøver en lang række øvelser, redskaber og teorier som gør dig i stand til at arbejde systematisk omkring læringsforløb, for mere ro og balance på din skole eller institution.

Tid og sted: 4 uddannelsesdage (9-11.30) plus 2,5 timers opfølgning. Gennemføres på den enkelte skole.

Pris: 3.500,- ekskl. moms pr. deltager.  Kontakt Andreas. 

Underviser: Andreas og Louise

Information om kurset: Ønsker du at få tilsendt information om kursusforløbet, kontakt Andreas eller Louise.


De fire nærværsmetoder  – workshop

Inspiration til din skole eller SFO:  Vi kommer gerne ud til din skole eller institution, giver inspiration til dig og dine kolleger. Fortæller om gode erfaringer, teori om hvordan det påvirker hjernen + gi’r tips til hvordan I kommer i gang, og hvilke øvelser der egner sig bedst som en opstart.

Øvelser som start på dagen, til mere bevægelse, til UU- understøttende undervisning, som pauser i undervisningen – eller til lektie caféen.

 

Tid og sted: 1 times introduktion  i din virksomhed er gratis.

Tid og sted: 2,5 timer på skolen, SFO, ungdomsskole eller institution

Pris: kr. 4,000,- ekskl. moms

Underviser: Andreas og Louise

Information om workshop: Ønsker du mere information om workshop, kontakt Andreas eller Louise.

Se film-skole    Erfaringer fra svenske skoler og børnehaver

 

Vi har gennemført forløb i alle 8. klasser på Sortedamskolen Østerbro, for lærere og pædagoger i aktivitetsteamet på specialeskolen i Halsnæs, SFO’ere i Glostrup Skole og SFO’ere i Ringsted kommune. Måske ønsker din skole eller institution også at være med ?

 

Læs mere   Kursus for forældre og unge -kombiner intens ro med handlekraft!