Hvad er Qi Gong?

Historien om Qi Gong 

historien-om-qi-gong

 

Historien om Qi Gong startede for 5.000 år siden.

Kinesiske vismænd kendte intuitivt allerede dengang at skal man virkelig være sund, må man øve sig og praktisere.

De fandt ud at vi er mere end en fysisk krop, så deres øvelser måtte tage hensyn til det hele menneske.

 

De kaldte det Qi Gong (“chee gong”) et øvelses system med langsomme bevægelser, lignende Tai Chi og Yoga, men med fokus på hvordan metoden påvirker energi og integrerer tanker, følelser og ånd.

Qi Gong bygger på samme medicinske og filosofiske tænkning som akupunktur, men med den forskel, at man med Qi Gong behandler, eller balancerer, sig selv. Udøves i Danmark, Sverige, Norge, Brasilien, Kina og USA.

Qi Gong metoden øger ens evne til at fastholde koncentration, den reducerer stress og bringer krop, sind og ånd i balance. Læs svensk forskning her:

Qi Gong er nemt at lære og har ingen bivirkninger. Alle kan lære det.

 

bevægelse

Peace Power Qi Gong (som du lærer på kurset) er en moderne metode udviklet til mennesker fra 13 år og kombinerer ro og handlekraft til de aktive unge og voksne. Populær og anvendt med succes i mange svenske skoler, gymnasier og videregående uddannelser de seneste 15 år.

 

stilhed1Kurset er Trin 1 i Qi Gong leder uddannelsen arrangeres af Biyunforeningen i Danmark. Trin 2 og 3 (Fem element Qi Gong) træner du med metodens grundlægger Fan Xiulan. Sidste del, trin 4, er teori kursus i traditionel kinesisk medicin (TCM).

 

Læs om kursus i Qi Gong

Bliv Qi Gong leder

Læs mere om forskning & Qi Gong