Det tror vi skal gøres

complementary_nature

Lederen skal “kombinere” kerneopgaven

Ledere skal kunne lede i en kombination af stram styring og innovation. 

 

andreaserfa_65a4624Løsningen er hverdagsinnovation

Hverdagsinnovation er vores løsning på en mere dynamisk styring og udvikling af kerneopgaven.
Hverdagsinnovation er nysgerrig undersøgelse af egen viden og ny anvendelse af kompetencer, som allerede findes.  

 

Hverdagsinnovation giver store økonomiske effekter

** Hverdagsinnovation har vi gennemført i Gentofte, Gladsaxe, , Frederikssund og Hillerød Kommuner. 

Hverdagsinnovation* indeholder udviklingsredskaber som kritisk problemløsning, brugerinvolvering, systemtænkning, feedback  og prøvehandlinger. En strategisk tænkende ledelsesform der frisætter medarbejdernes idé- og handlerum.

Her ser du effekterne…     

Vi giver faglige ledere viden og redskaber, udvikler fælles tænkning og iværksætter løsninger med effektbaserede processer. Til tværprofessionel ledelse, så medarbejderne arbejder innovativt sammen om kerneopgaven. Vi ved det fungerer og er effektivt.

Her ser du eksemplerne…

 

JA TAK! det vil jeg afprøve  

 


*Hverdagsinnovation er ny anvendelse af de kompetencer, som allerede findes i en organisation. Defineres som frisættende ledelse, gråzone innovation eller inkrementel innovation. Se f.eks. projekter i Skive, Silkeborg og Viborg, Mads Ole Dall og Annemette Digmann, Økonomistyring & Informatik – 31. årgang 2015/2016 nr. 4.

**Center for Offentlig Innovation sammen med Danmarks  Statistik og Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet: I 86 procent af de tilfælde, hvor der har været innovation, har medarbejderne enten fremmet innovationen (82%) eller direkte været med til at igangsætte den (41 pct.)  på deres arbejdsplads.